Dimittend i Graduateprogram

Med graduatepuljen ønsker STAR at øge SMV’ernes motivation til at ansætte flere nyuddannede og tiltrække nye talenter og kompetencer på samme måde som de store virksomheder, længe har haft succes med.

Graduateprogrammet er igangsat i 2021 for at hjælpe dimittender ud på et arbejdsmarked, som på nogle områder lider under effekterne af COVID19. Graduateprogrammet har til formål at bygge bro mellem små og mellemstore private virksomheder (med op til 249 medarbejdere) og jobsøgende dimittender på dimittendsats. Graduateprogrammet kan oprettes i alle brancher og i hele landet.

Et graduateprogram består af et opstartskursus, hvor dimittenden bliver skarp på SMV-segmentet og får en stærk værktøjskasse, der sikrer, at dimittenden kan bidrage til løsningen af flere typer af udviklingsprojekter i SMV’er.

Dernæst kommer dimittenden i ansættelse med tilskud til løn fra graduatepuljen i 4 måneder. På de 4 måneder, er det hensigten, at dimittenden kommer rundt i virksomheden og bidrager til løsningen af de udviklingsprojekter, dimittenden og virksomheden har identificeret i fællesskab. Det kan typisk være indenfor omlægning til bæredygtighed, digitaliseringsprojekter, styrkelse af driften, omstruktureringer som følge af COVID19 mv.

Det er også muligt at være graduate på deltid. Det betyder, at du ansættes mellem 20 og 30 timer om ugen. Ansættes du som graduate på deltid er det muligt at modtage supplerende dagpenge på dimittendsats sideløbende

Efter de 4 måneder, som ordinært ansat, med støtte til din løn, er det hensigten at dimittenden og virksomheden fortsætter samarbejdet – eller alternativt, at dimittenden udnytter sin nye erhvervserfaring til at skabe job i en anden virksomhed.

Hvis du vil starte din karriere op som graduate i en SMV, kan du komme i betragtning til graduateprogrammet på flere måder:

  • Du kan selv kontakte virksomheder (som lever op til kriterierne – se kriterierne her) og præsentere dem for graduateprogrammet. Du kan downloade en folder der informerer om graduateprogrammet her.
  • Du kan blive rekrutteret af en af graduateprogrammets mange samarbejdspartnere, som er i dialog med virksomheder, der har et aktuelt udviklingsområde og som ønsker at deltage i graduateprogrammet. Se liste over vores samarbejdspartnere her.
  • Du kan oprette dig i Akademikeruniverset.dk. Her vil vores samarbejdspartnere løbende kontakte relevante dimittender. Du kan oprette dig her. 

I graduateprogrammet har vi sammensat et læringsmiljø, hvor der arbejdes med en værktøjskasse, som kvalificerer dig til forløbet. Se graduateprogrammet her.