Dimittend i Graduateprogram

Med graduatepuljen ønsker STAR at øge SMV’ernes motivation til at ansætte flere nyuddannede og tiltrække nye talenter og kompetencer på samme måde som de store virksomheder, længe har haft succes med.

Graduateprogrammet er igangsat i 2021 for at hjælpe dimittender ud på et arbejdsmarked, som på nogle områder lider under effekterne af COVID19. Graduateprogrammet har til formål at bygge bro mellem små og mellemstore private virksomheder (med op til 249 medarbejdere) og jobsøgende dimittender på dimittendsats. Graduateprogrammet kan oprettes i alle brancher og i hele landet.

Et graduateprogram består af et opstartskursus, hvor dimittenden bliver skarp på SMV-segmentet og får en stærk værktøjskasse, der sikrer, at dimittenden kan bidrage til løsningen af flere typer af udviklingsprojekter i SMV’er.

MOTIVhuset

Som en del af GraduateSMV stiller Akademikerne en særlig midlertidig licens til online værktøjet MOTIVhuset, til rådighed  for graduate og SMV i graduateperioden.

MOTIVhuset er en online værktøjskasse med 12 særligt udviklede og afprøvede metoder til at arbejde med forretningsudvikling i en SMV. MOTIVhuset vil derfor kvalificere onboardingsprocessen og den løbende saprring på opgaver og opgaveløsning i graduateperioden.

MOTIVhuset vil også kunne benyttes på senere projekter – både for SMV’en og for graduaten, der opnår værdifuld læring indenfor forretningsudvikling.

I forbindelse med licensen, introduceres værktøjet på 3 online forløb på hvert 3 timer og det udbydes hver måned.

Introduktionen afholdes via Zoom og kan sagtens følges mens graduaten er på virksomheden.

Der udsendes invitation med Zoomlink og materiale, når tilsagnet til GraduateSMV er givet fra STAR.

Efter de fire måneders tilskud fra Graduate, er det op til jer at beslutte om I vil fortsætte samarbejdet med graduaten.

Dernæst kommer dimittenden i ansættelse med tilskud til løn fra graduatepuljen i 4 måneder. På de 4 måneder, er det hensigten, at dimittenden kommer rundt i virksomheden og bidrager til løsningen af de udviklingsprojekter, dimittenden og virksomheden har identificeret i fællesskab. Det kan typisk være indenfor omlægning til bæredygtighed, digitaliseringsprojekter, styrkelse af driften, omstruktureringer som følge af COVID19 mv.

Det er også muligt at være graduate på deltid. Det betyder, at du ansættes mellem 20 og 30 timer om ugen. Ansættes du som graduate på deltid er det muligt at modtage supplerende dagpenge på dimittendsats sideløbende

Efter de 4 måneder, som ordinært ansat, med støtte til din løn, er det hensigten at dimittenden og virksomheden fortsætter samarbejdet – eller alternativt, at dimittenden udnytter sin nye erhvervserfaring til at skabe job i en anden virksomhed.

Hvis du vil starte din karriere op som graduate i en SMV, kan du komme i betragtning til graduateprogrammet på flere måder:

  • Du kan selv kontakte virksomheder (som lever op til kriterierne – se kriterierne her) og præsentere dem for graduateprogrammet. Du kan downloade en folder der informerer om graduateprogrammet her.
  • Du kan blive rekrutteret af en af graduateprogrammets mange samarbejdspartnere, som er i dialog med virksomheder, der har et aktuelt udviklingsområde og som ønsker at deltage i graduateprogrammet. Se liste over vores samarbejdspartnere her.
  • Du kan oprette dig i Akademikeruniverset.dk. Her vil vores samarbejdspartnere løbende kontakte relevante dimittender. Du kan oprette dig her. 

I graduateprogrammet har vi sammensat et læringsmiljø, hvor der arbejdes med en værktøjskasse, som kvalificerer dig til forløbet. Se graduateprogrammet her.